Baklava- Baklava Nedir?- Sade Yağ

Baklava- Baklava Nedir?- Sade Yağ

Baklava Nedir?
Baklavanın Bulunuşu?
Baklavayı Güzel Yapan Detaylar?
Baklavanın Çeşitleri?
Baklava Yağı Nedir?
Baklavanın yararları?
Baklava Fiyatları?


Baklava Nedir? Baklava günümüzde özellikle bayramlarda veya özel günlerde olmak üzere tüketilen Türk ve Osmanlı yemek kültürümüzde uzun yıllardır önemli bir yere sahip olan bir tatlı çeşididir. Baklava genellikle Urfa ve Antep civarında üretilip tüm Türkiye'ye satışı yapılmaktadır. Bu civar olan Antep ve Urfa özel bir şekilde üretilen baklava marketlerde pahalı bir miktar parada satılmaktadır. Sağlık açısından sıkıntı ve sıkıntılar yaşatmayacak iyi bir baklava alımı için şunlara dikkat edilmeli. İyi bir baklava daha kendini bulunduğu ortamda belli eder. Baklava alırken el ile değil göz ile dikkatli bir gözden geçirerek alınmalıdır. Tek baklavada göz ile bakılmamalı yapıldığı ortam temiz mi hijyenik'mi bu gibi durumlara da bakılıp dikkat edilmelidir. Baklavada ise baklavanın rengini altın sarısı olup olmadığına bakılmalı. Baklavanın diri bir görünüşü olmalı. Baklavayı görünce ise iştahınız açılmalı. Baklavada fazla şerbet kullanırsa ve bu baklava fazlaca tüketilirse ağır ve sağlık hemde kilo açısından birçok sorun çıkartabilir. Eğer sağlıklı ve iyi bir baklava için şerbet kararında olmalı, baklavayı hem kilo olarak, hem tat olarak mükemmel yapmalı. Eğer iyi bir baklava alımı istiyorsanız baklavayı elinizde aldığınız zaman baklavadan gelen hirşt şeklinde çıkan sesi duymanız lazım. Eğer bu sesi duyuyor iseniz mükemmel bir baklava almışınız demektir. Son olarak ise iyi bir baklavayı yediniz zaman baklava ağıza yayılır. Damakta eşsiz bir tat bırakır, midenize de dokunmaz. Eğer sizinde aldığınız baklava böyle oluyor ise iyi bir baklava almışınız demektir. Bu aldığınız sağlıklı baklavayı gönül rahatlığı ile tüketebilir. Aile sağlığınız açısından hiçbir tehlike oluşturmadan bayramlarda rahatlıkla misafir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.



Baklavanın Bulunuşu? Baklava ilk olarak Orta Asya'da bulunan Türk Devletleri tarafından Asya'da yapıldığı tahmin edilmekte. Kanıtı ise bu coğrafyada bulunan diğer bir devlet olan Çin Devletinde'de baklavaya benzeyen bir tatlının bulunması. Çinler tarafından yazılan yazılı belgelerde ise bu tatlının Türkler tarafınca Çin'le savaşıp tekrar barışmak amaçlı bu tatlıdan ikram ettiği yazılmakta. Çin'de bulunan tatlının ise baklavaya çok benzemesi ise bu teori yazılı kaynaklar ile güçlendiriyor. Günümüzde hala Çin Devletin'de yaşayan Türklerin baklava dükkanlı açıp sattıkları görünmekte. Buda demek oluyor ki bizimle birlikte baklavanın da Orta Asya'dan Anadolu'ya göç etmiş daha sonrada ise buradan Büyük bir imparatorluk olan Osmanlı imparatorluk Mutfağı sayesinde dünyanın birçok yerine yayılması ve bu yerde sevilip tüketilmesi. Günümüzde ülkemiz yurt dışına baklava satımı sayesinde ciddi düzeyde maddi kazançlar sağlamakta.



Baklavayı Güzel Yapan Detaylar? İyi bir baklava yapan firmaların sizlere birkaç ufak sırrını tavsiye vereceğim. İster bu tavsiyeleri baklava alımında kullanarak daha iyi bir baklava alabilir yada isterseniz kendiniz herhangi bir baklava yapacağınız zaman kendi baklavanız da kullanabilirsiniz. Bir baklavanın iyi olmasını istiyorsanız baklavanın yufkasının ince bir şekilde açılıp kısa bir süren dinlendikten sonra baklava yapım aşamasına geçirilmesi gerekmektedir. Taze ve iyi Antep fıstığı veya ceviz kullanılmalı. Eğer baklavayı kokladığınız zaman iyi bir fındık veya ceviz yada fıstık kullandığınız malzemenin kokusu gelmiyor ise kullandığınız malzemenin kötü baklavanın da tadının iyi olmayacağı anlamına gelmektedir. Komşularınızın veya ailenizin aldığınız baklavayı yada yaptığınız baklavayı beğenmesini istiyorsanız kullanacağınız malzemeye dikkat etmelisiniz. İyi bir baklava almak için içinde tereyağ olup olmadığını sorun. İçinde tereyağ olmayan baklavayı tercih etmeyin. Sizde evinizde baklava yapacak iseniz baklavada tereyağ kullanın. Tereyağ sayesinde baklavanın tadı daha iyi olacaktır. Son olarak ise iyi bir baklava ağıza yayılır. Damakta eşsiz bir tat bırakır, midenize de dokunmaz.



Baklavanın Çeşitleri? Baklava gibi muhteşem bir tatlının ülkemizde dört bir yanında dört farklı bölgeye göre farklı şekiller ve malzemeler ile kendi bölgesine göre baklava tarifleri ve bu tarifler ile çeşitli baklavalar yapmaktadır. Karadeniz'in fındıklı baklavası. Antep'in fıstıklı baklavası. Ege'de ise muhallebili baklava ülkemizde bölgelere göre bir çok farklı şekiller alan baklavanın birkaç tanesidir. Sizde eğer kendi bilgileriniz ve baklavada kullanacağınız farklı malzemeler ile farklı bir baklava yapabilirsiniz. Günümüzde baklavanın birçok çeşidi bulunmaktadır.Benim saydıklarım sadece baklava çeşitlerin sadece bir kaçıdır.



Baklava Yağı Nedir? Baklava yağı baklavaya rengi olan altın sarısı rengini veril. Eğer iyi bir baklava yağı kullanılmaz ise baklavanın rengi olan çeyrek altın rengi diye itap ettiğimiz renk oltaya çıkmaz. Sizde baklavanın tadının ve renginin iyi olmasını baklavanın bulunduğu ortamda dikkat çekmesini istiyorsanız alırken ve yaparken kullanılan baklava yağına dikkat ediniz. Baklava yağının yanı sıra sadeyağ ve tereyağ kullanımı da baklavanın daha tatlı ve daha iyi olmasını sağlayacaktır. Sizde iyi ve muhteşem bir baklava alırken veya yapımı aşamasında içine bolca tereyağ sadeyağ ve baklava yağı kullanın.



Baklavanın yararları? Baklavanın insan için sadece kalori anlamında gün içinde fazla tüketildiği zaman kilo problemi oluşturmaktadır. Baklavayı eğer her hafta düzenli bir biçimde tüketimi yapılırsa baklava insan enerji veril dinç tutar. Güne muhteşem bir enerji ile başlamak istiyorsanız düzenli bir biçimde baklava tüketimi yapmalısınız. Baklavanın insana diğer bir sağlık açısından katkısı ise içinde bulundurduğu malzemelerin beyin ve beyin hücrelerine yenilemesinde katkıda bulunması. Bu katkı ise düzenli tüketimi esnasında beyin hücrelerinin daha çabuk kendini yenileyebilmesi demek. Sizde düzenli bir baklava tüketimi yapıp aynı zamanda ise düzenli olarak da spor yapar iseniz enerjik ve dinç bir şekilde hayatınıza devam edebilirsiniz.



Baklava Fiyatları? Baklava fiyatları tepsisine veya kilosuna göre değişmektedir. Bir kilo baklava yaklaşık elli lira bir tepsi baklava ise doksan lira gibi bir fiyattan başlayıp daha üst sayılara çıkmaktadır. Bazı yerler ise çok uygun fiyatlara satmaktadır. Baklavanın asıl ana vatanı olan ülkemizin şehirlerinde Antep ve Urfa'da baklava hem çok iyi olmasına rağmen pahalıdır. Sizlerde isterseniz sitemizde bulunan baklavaları en uygun fiyatlarla alabilir. Rahatlıkla ailecek tüketebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitemizden istediğiniz baklavayı sipariş etmeniz.