Baklava Yağı

Baklava Yağı

Baklava Yağı


Baklava Yağı

Baklava ve baklavaya lezzetini veren baklava yağı Urfa'da ve o çevrede yapılmaktadır. Bu lezzet Koyun sütü ham maddesidir ve yoğun bir yağdan yapılıp baklava yağı ismini almıştır ama Urfa da halk arasında Sade yağda denmektedir. Baklava yağı yoğun uğraşlar sonucu koyun sütünden yapılır ve baklavaya harika bir lezzet katar. Urfa'nın kendine has stili ve sütü ile yapılan bu yağ baklavaya eşsiz bir lezzetin yanı sıra güzellikte katar. Bu yağın en belirgin özerliği ise normal tereyağlarına oranla daha farklı ve rengi daha açıktır aslında normal yağ gibi algılamayın tadına baktığınızda normal tereyağı ile arasındaki farkı hemen anlarsınız. Baklava yağı başta Urfa'da olmak üzere birçok yerde fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikalar başta Almanya olmak üzere Avrupa ve Asya'ya satışı oldukça yüksek miktardadır. Bu yağlar genellikle yirmi litrelik tenekelerde market de yer alıyor ve bu miktar dört kişilik bir aile için çok fazla miktardadır ama bu yağı bir derin dondurucuda bir sene kadar tutup rahatlıkla kullanabilirsiniz. Baklavayı güzel olması için temelinin sağlam olması gerekmektedir. Üç temelden oluşan baklava hamur şerbet ve baklava yağı baklavanın temelidir. Bu temellerden biri çürük olduğu halde yaptığınız ve harcadığınız zaman size yeterince iyi bir lezzet sunmayacak ve harcadığınız vakit boşa geçirmiş olacaksınız. Baklava yağı için şu malzemeler gerekli olacaktır. Koyun sütü yumurta isteğe ve kaç kişi olunduğuna bağlı sirke ve bir çay bardağı limon ile sade bir  baklava yağını yapabilirsiniz. Tereyağı ve sade yağda katarak daha değişik ve istediğiniz tadı elde edebilirsiniz. Baklava yağı ile baklavayı tüketirseniz vücudunuza şunun gibi faydaları olacaktır. A, D, E ve K gibi vitaminlerin bedene direnç ve kuvvet sağlamaktadır. Karbonhidratlarla enerji ihtiyacını kapatan yağ vücutta üretilemeyen yağ asitlerinin alınmasını sağlamakta ve büyüme ve gelişmeyi sağlayan hormonu güçlendirmeyi etkilemektedir. Sindirim sisteminin doğru çalışmasına da katkı sağladığı gibi yağlar bedene ve ruha da ayrı bir enerji katacaktır tabi ki de  Baklava yağı her şeyin fazlası zararmış dedikleri gibi baklava yağının ve buna benzer yağlar çok fazla tüketirmediği halde bedenin ve ruhun gerektiği enerjiyi ve lezzeti karşılamış olacak ancak fazla tüketildiği halde şekeri olanlar için büyük sıkıntılar çıkarabilir. Baklava yağını bir kenara koyun ve şimdiye kadar yaptığınız baklavayı bir defa yapın ve bir kenera koyun çünkü bu yağ ile yaptığınız baklavayı eviniz baş kenarına koyaliken diğer baklavayı nereye bıraktığınızı unutacaksınız. Ginede yağsız kullandığınız baklavayı ziyan etmeyin çünkü ginede ona bir zaman harcadınız. Şimdi ise en önemli fayda ise bu baklava yağının beyne faydası olduğunu size belirtmek düşünmesi bile baklavanızın güzel olacağına ve yediniz lezzetin güzelliği sizi mutlu etmesi sizin ve ailenizin mutluluğu beyinizede etki edecek ve diğer gün daha dinç bir biçimde uyanacaksınız. Baklava yağının kaliteli olup olmadığını şu şekilde anlayabilirsiniz. Kesinlikle rengi parlaktır. Burnunuza süt kokusu veril. Baklavayı yedikten sonra mideniz yanmaz ve tad bakımından daha lezzetlidir. En iyiside Baklava yağının boğazınızdan aktığını hissedebilirsiniz. Baklava bu yağdan başka yüksek oranda şeker ve un içermektedir. Baklavanın kullanılan malzemeye göre kalori miktarı değişir. Yani fazla yağ değilde şeker ve un bedeninize zaral vermek için fazlaca yeterlidir. Demek istedigim çokça ve her gün yerine az ve belli aralıklarda tüketilmesidir. Yazımızı okumaya vakit harcadınız için memuniyetimizi sunarız.

 

Sitemiz üzerinden Baklava Yağı satın al linkine tıklayarak Baklava Yağının fiyatlarını görebilirsiniz.