Sadeyağın faydaları
Sadeyağın
faydaları Yağlar yemeklerimizde olmaz olmazımızdır. Bu yağların vücutta sanılanın azından
oldukça fazla faydası vardır. Yağlar ile açlık hissimiz azalır. Yağlar vücutta
yer alan hücrelere katkıda bulunarak hücrelerin yenilenmesini ve vücutta
dinçlik hissi kazanılmasını sağlar.
Eğer sizde günde yeteri kadar yemeklerinizde
yağ kullanıyorsanız akşam yediniz yemek ile ertesi gün güne dinç olarak
başlayabilirsiniz. Yağın yemeklerimizde bulunmasının diğer sebebi ise a,b,c
vitaminlerini sürekli olarak yemeklerimizde koruyucusu olması. Mesela yemek
fazla oldu ve ertesi gün gine sofraya koymaya kararsız mısınız kararsız kalmayın
eğer içinde yeterince miktarda sadeyağ koymuşsanız ertesi günde vitamini
kaybolmayacak ve tükete bileceksiniz. Zayıflamak için yemeklerinizde yağ
kullanmamak tamamen saçmalıktır. Yemeklerde az yağ kullanmanız işe yarabilir
ama tamamen kesmeniz size zararı dokunacaktır. Bu yüzden yemeklerde yeterince
miktarda sadeyağ kullanmanız ve düzenli olarak spor yapmanız hem sağlık hemde
yaşam enerjinizin artması yönünden tamamen sizi ve aileniz için en iyisi
olacaktır. Sadeyağı yemeklerde düzenli olarak kullanmanız özellikle ailenizdeki
yaşlı ve kalp rahatsızlığı olan kişiler için iyi geleceğini söylemekteyim.
Bundan yaklaşık bir on yıl önce tamamen sağlığa zararı olan yağ için şimdide
biz yanıldık yeterince araştırma yapmadık sadeyağ tamamen kalp ve damarlara
katkısı bulunan bir yağ çeşidi diğer yağlar gibi düzenli olarak tüketilmesi
gerekmekte. Bizde bu sözlerden sonra eğer yeterince ve düzenli bir araştırma
yapılırsa dünyamızda olan besinlerden daha bir çok yeni çeşit ve çeşitlerde sağlığımıza
yararlı yeni yemek ve içecekler bulunabilir. Hatta yeni bulunan bitkiler ve
sebzeler ile kanser ve çeşitli hastalıkları önlemek için bir çok yeni ilaç ve
ilaçlar yapılabilir. Tek bitkilerde değil kanseri gibi ölümcül hastalıkları
hayvansal gıdalarda yenebilir. Sadeyağ yapımında sütün tamamen ayırt edilmesi
sonucu sade yağda bulunan süt ile laktoz da süt ile birlikte yağdan atılır buda
sadeyağ diğer yağlar gibi tüketilmesinin bir sakınca ve tehlike arz etmesini
göstermez aksine süt tamamen alındığı için sade yağ diğer yağlara oranla daha
fazla yemeklerinize güzel tat ve tatlar vermektedir.
Eğer bağırsak ağrıları çekiyorsanız tek yapmanız
gereken sadeyağ tüketmek eğer yeterince sadeyağ tüketimde bulunur iseniz bağırsak
duvarı denen kısım dahada güçlenmiş olacak ve bütünlüğünü koruyup bağırsak
eskisi gibi düzenli ve sağlıklı çalışması daha iyi olup diğer organları da dinçli
ve güçlü olmasını sağlayıp sizi ve midenizi rahatlatacak. Bütirik adında sadeyağ
da bulunan sağlığa yararlı maddeyi sadece sadeyağ sayesinde tüketip kalın bağırsak
kanserinden de sadeyağ sayesinde kurtulabilirsiniz. Sadeyağ kalp ve şeker
hastaları bulanan kişiler içinde doktorlar tarafınca tüketilmesi gereken
besinler arasında birinci sırada bulunan hayvansal gıdadır. Bu gıda düzenli
tüketimi sayesinde kalp ve şeker rahatsızlıklarından kurtulma ihtimaliniz var.
Günümüzde her şeyin zararlı olduğu ortamda yağ kadar yararlı besin bulmak
gerçekten zordur. Değeri bilinmeli ve faydaları göz ardı edinmemelidir. Sizde eğer
düzenli ve orantılı bir biçimde yemeklerinizde sadeyağ tüketimini yapar iseniz
sağlıklı ve dinç bir vücut sahibi olabilirsiniz. Eğer tabi ki yediniz yağlı
yemek kadar orantılı bir şekilde sporda yapmış olursanız. Eğer çocuk sahibi
olmaya hazırlanan çiftler için gebe kadınların yağ tüketmesi demek karında olan
çocuğun daha dinç ve kemik yapılarının daha güçlü olması anlamına gelmektedir.
Cildinizde bir yara veya yanık izi var ise bu izlerin üstüne düzenli bir süre
sadeyağ sürer ve uygular iseniz o bölgede yer alan hücre ve dokuların yenileme
işlemi gerçekleşmiş olacak buda sizin vücutta yer alan yara ve yanıklardan
kurtulmanızı sağlayacak. Eğer çok çabuk ve anlık çok fazla sinir yaşantısı
geçiriyorsanız sadeyağ tüketimi sayesinde sinir sisteminizde yer alan sinir
dokuları da yenilenecek ve anlık sinir krizi geçirme oranınız kullandığınız
düzenli sadeyağ ile azalıp hatta yok bile olabilir. Karaciğer rahatsızlığı
yaşamakta iseniz size doktora gitmeden doktorun size söyleyeceği cümleyi size
söylemek istiyorum. Bol bol yemeklerinizde sadeyağ tüketin diyecektir bana emin
olabilirsiniz. Yağın ısıtılması sırasında a ve e vitaminleri dahada fazla güçlenir ve vücuda
giren yağın içinde ki a ve e vitaminleri bize daha katkı sağlamaktadır. Sadeyağ
tüketmek isteyip de benim süt ve süt ürünlerine alerjim var ben bunu gıda
besinini tüketir isem sağlık sorunları yaşayabilir diyen kişiler olabilir ama
size şunu söylemek istiyorum süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bir kişi bile
sadeyağı rahatlıkla tüketimini yapabilir.
Sadeyağ
içerisinde bulunan kazein adındaki ayrıştırıcı madde sayesinde süt ve süt
ürünlerine alerjisi bulunan bir kişiye sağlık açısından zarar ve zararlar
vermez. Şimdi size sade yağın tamamen zararsız olduğunun en büyük kanıtını
sizler ile paylaşmak istiyorum. Sadeyağ eğer zararlı bir besin olsa idi
günümüzde bir çok sporcu sadeyağı tüketmez idi ama günümüzde bir çok sporcu
sadeyağı yarıştığı branşta daha başarılı olmak için tüketimini yapmaktadır. Eğer
sizde bulunduğunuz spor branşında başarılı olmak istiyorsanız sadeyağ
tüketmelisiniz. Bunun nedeni orta zincirli yağ bakımından en zengin yağın
sadeyağ olmasıdır buda size en fazla enerji ve dinçlik katan yağın sadeyağ
olmasıdır. Sadeyağ midenizin sağlığı açısından oldukça faydalı bir besin kaynağıdır.
Sizde eğer düzenli bir biçimde sadeyağı yemeklerinizde kullanır iseniz mideniz
deyimi tabiri caiz ise mideniz bayram etmiş sözü gerçek hayatta vücut bulmuş
olacak. Yağın yapımında bazı yanlışlar yağın faydalarını yok edebilir şimdi
size yağın yapımdaki yanlışları söyleyip bu yanlışları yapmamanızı gerektiğini
anlatacağım. Yağın yapım aşamasında yağı yüksek ateşte eritmek ilk yanlışımız
bu yanlış yüzünden yağda bulunan vitaminler tamamen yok oluyor. Kısık ateşte
pişen yağın üstünde yer alan köpükleri almamak ikinci hatamız yağ kısık ateşte
piştikçe üstünde yer alan köpükleri alıyoruz. Ortalama yarım saat kısık ateşte
pişiriyoruz fazlası yağı yakmanıza neden olabilir. Yağ eğer artık üstünde köpük
ve altın sarısı bir renk almış ise tamamen olmuş demektir. Ben aldığım hazır yağlarda
veya yaptığım yağların içine iki çay kaşığı sarımsak tozlu atıyorum. Bu ailede
biri grip veya ateşli bir hastalığa yakalandığı zaman bu sarımsak tozlu yağın
etkisi ile yaptığınız yemek sayesinde tamamen hasta olan kişinin şifa ve sağlığına
kavuşmasını sağlamakta. Birde içine tamamen organik olan bir adet yumurta var
ise bu yumurta ile yağın birleşimi ile ortaya çıkan yemek sayesinde ayağa
kalkamayacak hasta tanımıyorum. Sadeyağ bir çok faydası olduğu gibi hiçbir
şekilde zararı da yoktur.
Yaptığınız yemeklerde eğer doğru orantıda
sadeyağ kullanmayı ihmal etmiyorsanız bu sizin ne kadar usta bir aşçı olduğunuzun
kanıtıdır. Bu gün sizlere elimden geldiği kadarı ile sade yağın sağlığımız açısından
ne kadar yararlı bir hayvansal gıda olduğunu anlattım umariz ki sade yağın
faydalarını anlatan bu yazı sizin için faydalı ve değerli zamanınızı harcamayan
bir yazı olmuştur. Sade Yağın Faydaları adlı yazımızı okuduğunuz için teşekürler.